Sinterklaas

Sinterklaas

Op 18 november kwam sinterklaas aan in Nederland en die maandag erna kwam er gelijk een brief voor de kinderen. Deze brief had Sinterklaas ook gedeeld met de dorpsketting hebben wij gezien.  

Er stond in dat de kinderen hun schoen mochten zetten en dat er pietengym zou zijn! De kinderen konden niet alleen wat lekkers vinden in hun schoen maar mochten ook ‘even’ de rommel opruimen die de pieten gemaakt hadden! Maar wat was het gezellig en leuk met elkaar.  

Op donderdag 30 november kwamen de pieten langs bij de pietengym. Alle kinderen, ook de kleuters, hebben die dag gegymd in de sporthal. Dit was natuurlijk een groot feest! 

Alle klassen hebben kruidnootjes gebakken en natuurlijk allerlei andere activiteiten rondom het sinterklaas thema gedaan.  

Op 4 december hebben de kinderen van groep 6,7 en 8 gezorgd dat er een mooie surprise tentoonstelling kwam, wauw wat hebben ze allemaal hun best gedaan.  

En toen was het 5 december, we stonden al een tijdje te wachten op het plein en we vroegen ons steeds meer af of Sinterklaas nog wel zou komen. Tot we plotseling sirenes hoorden. Daar kwam een ambulance aan en Sinterklaas zat erin. De pieten waren gevallen en moesten even langs het ziekenhuis, maar Sinterklaas vond eigenlijk dat de pieten zich een beetje aanstelde. Gelukkig was dat ook wel een beetje zo, want toen ze eenmaal binnen waren konden de pieten vrolijk meedansen en zingen met de kinderen.  

Alle kinderen hebben een mooi (klassen)cadeau gekregen en natuurlijk heel veel lekkers.  

Wij hopen dat iedereen genoten heeft van deze leuke tijd!